Pranešimai

Duonos degustacija gimnazijos valgykloje

Duonos receptas:

300 ml viso grūdo ruginių miltų

150 ml viso grūdo kvietinių miltų

150 ml  kvietinių miltų

200 ml avižinių dribsnių

200 ml saulėgrąžų (vietoj jų galima naudoti skaldytus rugius)

100 ml razinų

1 šaukštas kmynų

1 arbatinis šaukštelis druskos

Truputis maltų pipirų

1 šaukštas su trupučiu kepimo miltelių

1 šaukštas medaus

450 ml kefyro

Sausus produktus sumaišome viename dubenyje. Į kitą indą pilame kefyrą ir medų, gerai išmaišome ir supilame į sausų produktų dubenį. Viską gerai išmaišome. Masė turi būti tiršta, bet ne per sausa. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą masę, ant viršaus galima užbarstyti avižinių dribsnių. Kepame 180 ͦ C temperatūroje apie 1 valandą. Mediniu iešmuku patikriname ar duona iškepusi. Iškepus ir išėmus iš skardos, dar karštą duonos viršų galima suvilgyti vandeniu. Duoną ragauti atvėsusią. Skani išlieka keletą dienų.

V. Šilkaitienė

Grįžti į ankstenį



Kitos naujienos


Antradienį 1G klasės merginos technologijų pamokose išbandė sveikus patiekalų receptus.
Vasaris Josvainių gimnazijoje – sveikos gyvensenos mėnuo. Sveika gyvensena – sveika mityba. Būrelio ,,Puodeli, virk!“ mokiniai pirmadienį gamino sveikuoliškus keksiukus su sorų kruopomis ir datulėmis. 
Vasario 4 dieną dešimt Josvainių gimnazijos šeštokų dalyvavo SVEIKATIADOS organizuojamame renginyje „Sveikatiados iššūkis - grūdiniai produktai yra sveikatai palankios mitybos pagrindas!" .